Zuiderhuis Nieuwsbrief
Ontdek onze bijzondere reizen wandelreizen - jongerenreizen - wereldreizen - fietsvakanties - ijslandreizen - laplandreizen
 
 
Zomer in Frankrijk: de vele voordelen van reizen te voet of per fiets
Zomer in Frankrijk: de vele voordelen van reizen te voet of per fiets
De geur van lavendel in je neus. Het geluid van tsjirpende krekels in je oren. En de hitte van de namiddagzon trillend boven het wegdek. Het gevarieerde la douce France is één groot feest voor het buitenleven. Zeker als je te voet of per fiets op pad gaat, en alle waarnemingen in hun onversneden puurheid je zintuigen strelen. Met jonge kinderen met ezeltjes de Pyreneeën verkennen? Gaan wandelen tussen lavendelvelden in de Drôme? Of onbezorgd met je tweewieler langs de kastelen van de Loire zoeven? Met een individuele wandel- of fietsreis verken je dit fantastische land op je eigen tempo, en geniet je van het comfort van georganiseerd reizen.
ontdek nu
Grijp deze uitgelezen kans om het mysterie van China te proeven
Het een paar jaar geleden nog onbekende China is prominenter dan ooit aanwezig in de wereld. Maar tegelijk blijft het een land vol fascinerende geheimen, dat niet zo makkelijk voor westerse ogen te doorgronden is. Daarom pakt ZuiDERHuiS Wereldreizen in juli en oktober uit met de nieuwe 18-daagse groepsreis Hemelse Harmonie. Deze gevarieerde belevingsreis biedt je een mix van cultuur, natuur en bevolking. Je ziet de highlights maar verlaat ook de gebaande paden. Je logeert in sfeervolle kleinschalige logies, en maakt uitgebreid kennis met de gastronomische tradities van elke streek. Een absolute troef zijn ook onze Nederlandstalige reisleiders. Allemaal sinoloog én ervaren China-traveller, reisbegeleidster Patricia Hons brengt je onderweg zelfs een mondje Chinees bij.

ontdek nu
Boek nú je kerst in Lapland!
BOEK NÚ JE KERST IN LAPLAND!
Wij mogen dan stilaan in volle lente-modus komen, in Lapland zijn ze net gestart met de kerstvoorbereidingen. Snel boeken is dus belangrijk wil je een ruime keuze hebben aan hotels en arrangementen. Lapland biedt alles wat Kerstmis zo mooi maakt, van metersdikke sneeuw, dennenbomen tot een unieke sfeer. Bij het aanbod van ZuiDERHuiS Laplandreizen vind je o.a. een 6-daagse familievakantie in Finland inclusief een ontmoeting met de kerstman, 5 dagen het beste van Lapland vanuit de Svanstein Lodge in Zweden met sneeuwscooter en husky's, of een actief multi-avontuur met een unieke dubbele Nieuwjaarsviering in Finland én in Zweden.

ontdek nu
De mooiste trekkings ter wereld
THE REAL THING VOOR ERVAREN STAPPERS!
Wandelreizen naar de hoogste en mooiste plekken ter wereld zijn niet voor iedereen weggelegd. Maar voor ervaren stappers zijn sportieve rugzaktrekkings en hooggebergtetochten the real thing. Of je nu het dak van de wereld opzoekt in de Himalaya, de wind door je haren voelt gieren op de Aconcagua of de Afrikaanse savanne bewondert vanop de top van de Kilimanjaro in Tanzania. In West-Europa is de GR 20 op Corsica zo'n wandelicoon. Tijdens de groepreis (van 25 juli tot 8 augustus) wandel je van zuid naar noord van berghut naar berghut, onder de leiding van een ervaren reisbegeleider. Je bagage wordt vervoerd, en die unieke service zorgt voor een comfortabel en relaxed wandelgevoel

ontdek nu
4 onmisbare tips om je ideale groepsreis naar IJsland te kiezen
4 ONMISBARE TIPS OM JE IDEALE GROEPSREIS NAAR IJSLAND TE KIEZEN
Een resem aan hoogtepunten zien met een ervaren gids én een duidelijk beeld krijgen van een land? Ga dan voor een groepsreis! Maar welke IJslandreis kies je voor deze zomer uit het aanbod? Tip 1 is zeker kiezen voor een reis met een kleinschalig karakter. ZuiDERHuiS IJslandreizen gaat bewust met kleinere groepen op pad. Alleen zo kunnen we anticiperen op onverwachte kansen die zich voordoen. En heb jij alle tijd om rustig het gedrag van poolvossen te observeren als die ons pad kruisen, of vanop de eerste rij de loktechnieken van de vogels te bewonderen.

ontdek nu
Single? Maar reizen doe je nooit alleen
Of je nu 25 of 35 bent: als single is het zeer comfortabel om in groep op reis te gaan. Op een ongedwongen manier ontdek je de wereld en deel je je ervaringen met gelijkgestemde singles. In kleine groepjes van maximaal veertien personen geniet je volop van het sociaal contact met mensen die dezelfde reiskriebels hebben als jij. Onderweg heb je de privacy van een éénpersoonskamer, of deel je een kamer met een reisgezel van hetzelfde geslacht. ZuiDERHuiS Jongerenreizen staan bovendien garant voor een stevige dosis avontuur, wat van jouw trip een once-in-a-lifetime belevenis maakt. Wat dacht je van een tocht langs de legendarische Mekong ? Laat je betoveren door de romantische tempels van Angkor Wat in Cambodja, het Franse erfgoed in Hanoi en de sfeervolle Vietnamese drijvende marktjes.

ontdek nu
Alles in één: een fietsvakantie langs de Franse kust
Alles in één: een fietsvakantie langs de Franse kust
Om de prachtige westkust van Frankrijk te verkennen, is er geen betere manier dan per fiets. Met ZuiDERHuiS Fietsvakanties trap je van Noord naar Zuid langs de ongerepte Atlantische kustlijn, de wilde rotskusten van de Loire Atlantique en de idyllische oesterkusten van de Vendée. Dankzij het uitstekende netwerk van aangelegde fietspaden, de 'pistes cyclables', ontdek je ongestoord en veilig kust, duinen, badsteden, stranden en baaien. Onderweg kun je naar hartenlust zwemmen, de beroemde oesterkwekerijen bezoeken of aan 'island hopping' doen. En dat zijn maar een paar van de vele activiteiten!
ontdek nu
Trek zelf naar Spitsbergen met Dixie Dansercoer
Ben jij nog straffer dan Tom Waes?
Met PolarExperience bieden poolreiziger Dixie Dansercoer en ZuiDERHuiS sportieve, gemotiveerde maar niet noodzakelijk ervaren poolgeïnteresseerden de kans om hun eerste poolervaring op te doen. Na een initiatieweekend in de Ardennen neemt Dixie je mee op een 9-daagse expeditie naar Spitsbergen in maart 2016. Op sneeuwschoenen en met je eigen pulka-slee trek je over het ijs, om uiteindelijk je tent op te zetten en te overnachten in een winterlandschap. Leren omgaan met de kou, 's avonds twee uur lang sneeuw smelten zodat je iets warms kunt eten: het maakt deel uit van de dagelijkse routine. Dé ideale voorbereiding voor de volgende expedities in dit adembenemende 3-stappenplan.
ontdek nu
Info en evenementen
Info en evenementen Info en evenementen Info en evenementen
Zuiderhuis - Facebook - LinkedIn - Pinterest - Instagram Zuiderhuis facebook google+ pinterest instagram
Melkmarkt 23, 2000 Antwerpen | +32 3 285 99 90 | antwerpen@zuiderhuis.be
Kortedagsteeg 13-15, 9000 Gent | +32 9 233 50 00 | gent@zuiderhuis.be
Bekijk onlineUitschrijven